رنگ ادرار و بیماری های مخفی در آن
رنگ ادرار چه نکاتی در زمینه سلامتی ما مشخص می کند؟بهتر است نسبت به رنگ ادرارتان حساس باشید و در صورت تغییر رنگ و غیرطبیعی بودن آن به پزشک مراجعه کنید می خواهیم معانی رنگ های مختلف ادرار را برایتان شرح دهیم
دکتر ایرج نجفی فوق تخصص کلیه گفت: با کاهش مصرف آب و به دنبال آن کاهش حجم ادرار رنگ ادرار پررنگ تر شده و رنگ تیره تری پیدا می کند. رنگ تیره نشان دهنده کمبود مایعات بدن است که فرد با افزایش مصرف آب و مایعات می تواند رنگ ادرار طبیعی داشته باشد.
دکتر نجفی افزود: مشاهده ادرار قرمز رنگ و یا زرد مایل به قرمز، ممکن است ناشی از وجود بسیاری از گلبول های قرمز در ادرار باشد که در صورت مواجه با چنین موردی فرد باید با انجام آزمایش ادرار به جزئیات پی ببرد.
ادرار خاکستری ممکن است ناشی از له شدگی عضلات باشد به عنوان مثال فردی در زیر آوار مانده و دچار له شدگی عضلات شده، در این حالت میوگلوبین موجود در عضلات آزاد شده و موجب خاکستری رنگ شدن ادرار می شود.
دکتر نجفی اضافه کرد: بیلی روبین ماده ای است که باید توسط کبد دفع شود، اگر فرد به دلیل بیماریهای کبدی نتواند آن را دفع کند، بیلی روبین خون زیاد شده و در ادرار مشاهده میشود. در این موارد چهره فرد نیز زرد رنگ میشود، که با مراجعه به پزشک معالج می تواند به درمان بیماری بپردازد.
پاسخ دهید